30ml Amsterdam geopend

Per 1 mei 2020 zal de buurt specialty coffee bar van Coffee Shots onder een andere naam verdergaan: 30ml Coffee Roasters. Coffee Shots wil (h)eerlijke koffie voor iedereen. In 2015 zijn Corine Schmal en Arnoud Aalbersberg begonnen als een App voor thuisbarista’s om direct trade koffie te kunnen leveren. In 2016 kwam de kiosk op het de Silodam om de boodschap uit te dragen.

In 2017 werd in eerste instantie een winkel geopend in de Spaarndammerstraat en later in 2018 de koffiebar op het horecaplein aan de van Noordtstraat. De koffiebar wordt sinds de opening goed bezocht door oude en vooral nieuwe bewoners uit de buurt. Die brug slaan was ook een doelstelling van het café. Intussen is een ander initatief, een grote koffiebranderij in Amsterdam-Noord (Amsterdam Roasters) steeds meer aandacht gaan vragen. Daar ligt nu de focus: koffie branden voor bedrijven en horeca die versgebrande koffiebonen willen waarbij de koffieboeren een leefbaar inkomen wordt gegarandeerd.

Met deze nieuwe richting wordt de koffiebar aan de van Noordstraat 26 per 1 mei 2020 overgedragen aan 30ml. 30ml is een succesvolle franchiseformule voor specialty coffee & food. Deze locatie wordt de 10e vestiging van 30ml en de eerste in Amsterdam. Het concept hanteert dezelfde kwaliteitseisen als Coffee Shots en ook de uitstraling blijft herkenbaar. Voor de (vaste) klanten zal er weinig veranderen.

Arnoud Aalbersberg, mede-oprichter Coffee Shots: “wij zijn verheugd dat 30ml onze missie van (h)eerlijke koffie voor iedereen op deze locatie gaat voortzetten. Voor ons geeft dit meer lucht om ons te richten op onze nieuwe kernactiviteiten: koffiebranden en on-line verkoop van Coffee Shots koffie.”

Frans Kooijman, mede-oprichter 30ml: “Een 30ml Coffee & Food locatie in de Spaarndammerbuurt stond al een tijd op ons lijstje. Met de overname van deze koffiebar kunnen we in Amsterdam laten zien hoe we onze gasten blij maken met ons direct trade koffie concept. Ook hebben we een kleine kaart met heerlijke all-day breakfast gerechten.” Om de overgang van Coffee Shots naar 30ml mogelijk te maken, zal de koffiebar tijdens de Corona periode verbouwd worden.