30ml Nachtegaalstraat wint verkiezing “Beste koffiezaak van Utrecht”


Gisteren zijn de Nederlandse Horecaprijzen uitgereikt. Van 1 oktober tot en met 11 november kon iedereen stemmen op hun favoriete horecagelegenheid. Landelijk zijn er meer dan 80.000 stemmen uitgebracht. 30ml Coffee & Food aan de Nachtegaalstraat mag zich het komende jaar met trots “Beste koffiezaak van Utrecht” noemen. Zowel binnen de gemeente als provincie kreeg de koffiebar/lunchroom de meeste stemmen en hoogste waardering.

“We zijn heel trots op dit resultaat,” vertelt Michel Tijdgat, barista en eigenaar van de jongste 30ml-vestiging in Utrecht. “We hebben de afgelopen anderhalf jaar keihard gewerkt aan het neerzetten van onze eigen zaak. Samen met het team hebben we er een plek van gemaakt met niet alleen de beste koffie van Utrecht, maar ook een gastvrijheid die je niet overal tegenkomt!”

Dat de gasten dit waarderen blijkt uit de uitgebrachte stemmen tijdens de wedstrijd: 388 mensen kozen voor 30ml Nachtegaalstraat en gaven een waarderingscijfer van gemiddeld 9,64. “We zijn enorm dankbaar voor de support van al onze regelmatige en vaste gasten. Zij helpen ons momenteel door een moeilijke periode heen. Het winnen van deze prijs is echt een hele prettige bevestiging, het geeft energie om door te gaan waarmee we bezig zijn!”

Op landelijk niveau zijn ze 3e koffiezaak van Nederland geworden. Deze prijs is bepaald door een vakjury, op basis van een ingestuurde video over het getoonde ondernemerschap in het afgelopen jaar. Door de corona-maatregelen is de zaak momenteel al voor de tweede keer dit jaar alleen open voor to go.

Karsten Veerman, mede-eigenaar: “Uiteraard is onze hele kaart nu te verkrijgen om af te halen en te laten bezorgen. En daarnaast proberen we met leuke initiatieven zichtbaar te blijven. Zo bezorgden we met de Pasen ontbijtjes voor 271 man, stonden we op een gezellig marktje in de buurt zodra dat weer kon en openden we een Minibieb in onze zaak. Stilzitten is geen optie!”

Omdat Michel en Karsten zo blij zijn met deze prijs, willen ze dit met iedereen uit Utrecht vieren. Aanstaande zaterdag 5 december organiseren ze daarom een spectaculaire actie: ieder 2e to go drankje dat besteld wordt is gratis. Uiteraard geldt dit op alle koffietjes, maar ook op de thee, sapjes en frisdranken. Iedereen is welkom om de overwinning mee te vieren!


30ml Nachtegaalstraat Utrecht
Nachtegaalstraat 61
3581 AD Utrecht
nachtegaalstraat@30ml.nl
tel: 030 737 0231

WhatsApp met ons

scan of klik op de code

Openingstijden
maandag 9:00-17:00
dinsdag 9:00-17:00
woensdag 9:00-17:00
donderdag 9:00-17:00
vrijdag 9:00-17:00
zaterdag 9:00-17:00
zondag 11:00-17:00